duminică, 26 aprilie 2009

!n vain.


Sta in fata gropii gata sa arunce. Sinele sau pe ea?

Dictionarul nu poate defini dragostea, iubirea, amorul, patosul...pune doar acesti termeni intr-o sinonimie imprecisa. Intelegi astfel ca nu este importanta intelegerea acestei emotii ci trairea ei. Dictionarul nu asociaza acestor cuvinte nici termenul "reciproc". El nu este necesar nici experientei. Lui ii era. Stia ca nu exista Ea fara "reciproc". Sau poate tocmai Ea stergea acest cuvant si il facea sa-si piarda importanta?

Sta in picioare si o vede cazuta pe banca funerara alaturi de alaiul bocitor. El vede falsitatea lacrimilor ce ii sunt ei atat de necesare. Dispar. Se aseaza. Sunt ca doua morminte vecine. Pe banca astepti sa vina. Se crede a fi cel asteptat. Nimic nu sparge linistea. O priveste si simte absenta ei.

Sarutul dulce, cearta, partajul si revenirea au ca urmare moartea. Sarutul. Sarutul de dupa e prima lopata de pamant aruncata de cel intors peste celalalt. Aceleasi buze de aceeasi fragezime. Acelasi patos, mai mare chiar uneori. Gesturi ample de iubire salbatica, ravasirea parului si carnalitatea actului te omoara. L-a simtit. A simtit curentul ce-ti trece prin sira spinarii. A gustat buzele reci si nu se putea opri. A vazut intoarcea unui cadavru. Ce a iubit a plecat. S-a intors un impostor. Nu suporta nici minciuna in care se gasea,dar mai mult nu suporta lipsa. Un trup incerca sa umple un gol sufletesc.

S-a intors spre el. L-a lovit cu o privire ce parca spunea:"E ocupata banca. De ce te-ai mai asezat?"
-Pleaca!
-Nu! Stau.
-Saruta-ma atunci!
-Nu. Eu vreau sa te intregesc.
Vorbesc. Un sarut era de ajuns. Ii alimenta dorinta. O vedea pe Ea pierduta. Nu era prima data. Culorile erau din ce in ce mai palizi. Contrastul dintre ea si tabloul lui(la care nu a mai privit si de care uitase din clipa in are s-a asezat) crestea cu fiecare gest al ei si incercare a lui de a o salva. Unora le place sa se inece. Nu vor sa ajunga la mal. Teama de a trai poate depasi teama de moarte.

Nu intelege lupta desi o porta. Se poate ridica oricand, poate incepe un nou portret, insa crede ca salvarea ei este si salvarea lui. Stia banca in amanunt. Fiecare detaliu a fost studiat de nenumarate ori. Nu i-a spus si ei. Vede suferinta ei gri. Isi aminteste de negrul sau si de albul la care aspira. Nu stie cu ce sa contrasteze.

Ea pierduta. El pierdut. Pot fi unul gasitul celuilalt. Nu. Partial plecata partial langa si in El. Il doare prezenta atat de absenta a Ei. Il doare sarutul rece. Sta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu